7 TING Å GJØRE I TRONDHEIM UNDER STUDENTLEKENE


Tekst: Kolbjørn


HU og HEI


Da er Studentlekene rett rundt hjørnet, og her en noen tips til hva du kan gjøre utenfor hallen!

1.Ta deg en burger på kompis, kompis

Det blir lange dager på banen og korte netter på skolen, derfor er det digg med noe godt å spise! Heldigvis kan en våre sponsorer hjelpe dere. 

Kompis har nemlig en digg burger som passer studentlommeboka, og med rabattkoden STUDENT15 for du 15% rabatt!

2. Nidarosdomen

Foto: Kolbjørn

Hvis du noen gang har sett et bilde av Trondheim, så har du garantert sett en stor kirke. Denne kirken heter Nidarosdomen, og har stått i Trondheim siden rundt 1300-tallet. Den er verdt å se. Hvis du vil vite mer om den, så får du google.

Link: Nidarosdomen


3. Samfundet

Foto: Kolbjørn

Samfundet eller oftere kalt samf, er hvor man finner en del studenter i helgene. Samf er rett og slett en institusjon i Trondheim, og bygget er fylt med uteliv av alle slags typer fra en rolig bar til en beryktet nattklubb kalt Bodegaen. Prisen er studentvennlig og stemningen er god. Hva mer vil en studentidrettsutøver ha?


4. Bakklandet

Foto: Kolbjørn

Er du gira på å ta en pust i bakken i den hektiske idrettshverdagen? Da har vi stedet for dere! I Trondheim er det nemlig et fortreffelig kafe område rundt gamle bybro . Her er området hvor kaffen er fancy og rundtstykkene er nystekt. Ta turen ditt på dagen dere ankommer eller dagen dere drar!

5. Møte en gammel venn

Foto: Kolbjørn

I denne utrolige reisen som vi kaller livet, så får man en del av det man kaller venner! Problemet er at mange venner flytter til andre byer, og man får ikke sett dem ofte nok. Så under SL-Trondheim 2023 ta deg tiden til å ta en kopp kaffe eller noe annet med en gammel venn. Enten førstegangstjenesten, folkehøyskolen eller barndommen. Det er alltid gøy å mimre litt. 

6.Tyholttårnet

Foto: Knut A Rosvold.

Lisens: CC BY SA 3.0

Du har kanskje vært i Paris, og sett ingeniørmiraklet Eiffeltårnet. Vel, Trondheim har noe å tilby på denne fronten også. Trondheim har noe kalt Tyholttårnet. Det er rett og slett et tårn med en Egon restaurant i toppen, som roterer en gang i timen hele 120 m.o.h! Man får en ganske fin utsikt mens man spinner rundt.

Så ta med laget og ta dere en matbit med en utrolig instagram vennlig utsikt.

Kolbjørn skulle gjerne tatt bilde i Tyholtårnet, men han har høydeskrekk.

https://www.egon.no/restauranter/trc3b8ndelag/tarnet.html


7.Studentlekene sine egne sosiale arrangementer

De sjarmerende guttene og jentene i Studentlekene har jo selvfølgelig jobbet hardt for at dere skal ha det bra både av og på banen. Så ta deg ett blikk på programmet til SL, og bli med på det!